БСК - повратак у будућност

Дуго се чекало да се БСК покрене са мртве тачке. Све до тренутка док актуелно руководство није схватило да се мора почети – од почетка, од најмлађих.  Овим поводом разговарамо са тренером млађих селекција БСК-а, Милошем Димитријевићем Баксијем:

С обзиром да се активни фудбалер футсал екипе БСК-а, који је Ваш мотив да преузмете млађе селекције БСК-а?

Иако се бавим футсалом као играч последњих пет година, већ дуго пратим и дешавања у великом фудбалу како на југу Србије, тако и у Србији и Европи. С обзиром да сам био члан једне од најбољих генерација бујановачког БСК-а (генерације 91. 92 и 93.) која је освојила друго место у тадашњој квалитетној РИС лиги Србије, одмах иза тадашњег нишког клуба ,,Филип Филиповић”, чији су чланови били и неки од звучних имена у српском фудбалу (Александар Пешић, Урош Витас идр.), заједно са људима из БСК-а дошли смо на идеју да оживимо рад млађих селекција овог клуба.

Како сте задовољни одазивом деце и које су селекције у питању?

Презадовољни смо одазивом деце, искрено очекивали смо велики одазив, можда не у овако кратком временском периоду (3 месеца од почетка рада). Имамо преко 90 дечака (2008. до 2015. годиште). Тренирамо четири пута недељно у две групе. У плану је да од средине јуна кренемо са радом у три групе као и прикључење још једног од тренера у раду са нама, за сада смо нас двојица.

Да ли можда планирате у скоријој будућности учешће у неком званичном такмичењу?

Наравно, један од мојих предуслова приликом преузимања млађих категорија био је да се деца (пионири и петлићи) такмиче у већ поменутој РИС лиги са својим вршњацима, а да најмлађе полазнике (годиште 2014.-2015.) пријавимо за Мини Маџи лигу која се одвија сваког викенда у Врању. За сада могу да кажем да људи из управе клуба улажу велике напоре да обезбеде средства потребна за такмичења у поменутим лигама и да смо на добром путу да то остваримо.

Дуго БСК није имао млађе селекције. Како је радити са децом овог узраста?

Искрен да будем, не постоји лепши посао од овог. Рад са децом и праћење њиховог напретка. Нажалост, дуго година у назад није се радило са млађим категоријама овде, па цену тога плаћају скоро сви клубови великог фудбала и футсал клубови из околине.Можете ли нам нешто рећи о футсал екипи у којој учествујете и каква су очекивања у актуелној сезони?

Што се футсала тиче, прошлу сезону провео сам у Врању, у истоименој екипи где сам играма у Суперлиги Србије стекао огромно искуство. Због обавеза на послу (радим у две школе као професор физичког васпитања) вратио сам се прво у КМФ ,,Зуфо” где смо играли запажену улогу, у можда по квалитету ове сезоне и једнако квалитетној Другој лиги Србије. На полусезони на позив Ненада Трајковића, вратио сам се у БСК, где сам и почео футсал каријеру. Дошао сам са намером да помогнем другарима у борби за опстанак, где смо са претпоследњег места на полусезони везали осам победа за редом и сасвим извесно остварили циљ клуба за ову сезону.

За крај овог нашег разговора, да ли заједнички можемо констатовати у име славне прошлости, да БСК данас коначно има будућност?

Свакако, сигуран сам да имамо будућност, само је потребно стрпљење и истрајност у нашем раду и резултат неће изостати. Потрудићемо се да за пар година вратитимо клуб на ниво на коме је некад био и да ће окосницу тима чинити управо ова деца из наше општине.

Извор: Пчињски 017

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 16 јануар 2023 11:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.