Влада продужила ограничење цена нафтних деривата и основних животних намирница

Влада Србије усвојила је Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте и изменила Уредбу о ограничењу висине цене основних животних намирница.

Влада је изменила Одлуку о привременој забрани извоза евродизела EN 590 како би се обезбедило сигурно снабдевање домаћег тржишта дериватима нафте.

Продужење привремене забране извоза тог нафтног деривата важи до 31. марта 2023. године, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

На седници је усвојена Уредба о ограничењу висине цена деривата нафте која се односи на Евро дизел и Евро Премиум БМБ 95 и важиће до 3. марта 2023. године.

Такође, Одлуком о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте привремено је смањен износ акциза на гасна уља, оловни и безоловни бензин за пет одсто, до краја марта 2023. године.

На седници је измењена и Уредба о ограничењу висине цена основних животних намирница која ће важити до 31. марта 2023. године, а донета је у циљу заштите тржишта, односно спречавања деформација у формирању цена које су изузетно важне за снадбевање потрошача.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.