Хроника

Хроника

Цариници су 8. августа 2022. године, у сарадњи са полицијом, на прелазу Прешево спречили покушај двоје путника да у памперс пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вредност процењена на преко 2,2 милиона динара. Прекршај је откривен када је на улазној страни овог прелаза за детаљан преглед издвојен аутомобил ''volkswagen passat'' швајцарске регистрације, којим је из правца Македоније ка Швајцарској путоваo млађи брачни пар. Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила, испред сувозачког седишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање памперс пелена. Његова неуобичајена тежина изазвала је сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено скоро пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима ''Франц Јозеф'', као и ланчића и прстења. Како вредност откривеног накита премашује трећину вредности возила, судском одлуком је поред злата трајно одузето и возило, процењено на преко милион динара.

Извор/Фото: Управа царине

Припадници саобраћајне полиције у Врању и Прешеву искључили су из саобраћаја двојицу возача који су возили под дејством алкохола, од којих је један изазвао саобраћајну незгоду.Тридесетседмогодишњи мушкарац из околине Врања, возећи „опел“ са 2,32 промила алкохола у организму, слетео је с пута и ударио у паркирани „цитроен“.Полиција у Прешеву зауставила је тридесетпетогодишњег мушкарца из овог града који је управљао „цитроеном“ са 1,38 промила алкохола у организму.Возачима је одређено задржавање до 12 сати и против њих су поднете прекршајне пријаве.

На подручју Полицијске управе у Врању, од 5. до 7. августа ове године, регистровано је осам саобраћајних незгода.Две особе су задобиле тешке телесне повреде а пет особа је лакше повређено.Због управљања возилом под дејством алкохола задржане су три особе.

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бујановцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у Врању, поднеће кривичну пријаву против четрдесетчетворогодишњег мушкарца из околине овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољен промет акцизних производа.Полиција је јуче, у Бујановцу, зауставила аутомобил „сеат“ којим је управљао осумњичени и пронашла 300 боксова цигарета, без одговарајуће документације.

На подручју Полицијске управе у Врању, 3. августа  ове године, регистрованo je пет  саобраћајних незгода.Једна особа је задобила лаке телесне повреде.

Због управљања возилом под дејством алкохола задржана је једна особа.

 

Страна 1 од 5