Влада Србије: Малопродајна цена пелета не сме прелазити 38.000 динара по тони

На иницијативу Министарства рударства и енергетике, а у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Министарством пољопривреде, складиштарима, пелетарима, као и Управом за шуме, ЈП „Србијашуме“, Влада је донела Уредбу о ограничењу висине цене пелета, као и Одлуку о привременој забрани извоза пелета и одређених дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију.

Уредбом о ограничењу висине цене пелета, која је донета са циљем заштите енергетске безбедности Републике Србије, а која ће бити на снази 90 дана од дана ступања на снагу, предвиђено је да максимална малопродајна цена пелета не сме прелазити 38.000 динара по тони у свим паковањима.

Спровођење надзора над применом Уредбе на терену и контролисање малопродајне цене пелета, вршиће инспекцијски органи Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Одлука о привременој забрани извоза пелета и одређених дрвних сортимената за потребе производње чврстих горива на бази биомасе на домаћем тржишту, донета је са  циљем спречавања критичне несташице ових производа настале услед повећаног извоза и потребе становништва за снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената, и трајаће до 1. новембра ове године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.