Попис становништва - у току обука инструктора

 Попис становништва биће спроведен од првог до 31.октобра, а тренутно је у току обука инструктора  у општини Бујановац која ће  трајати све до 29. јула.

-Присутно је 17 кандидата од којих ће бити изабрано 13. Првог дана су прошли методологију а тренутно се баве апликацијом за рад на терену који ће користити пописивачи а наредних дана радиће на апликацији за мониторинг коју ће користити како би пратили рад пописивача – рекла је Жаклина Глишић Стошић регионални координатор за Јабланички и Пчињски округ и начелница подручног одељења статистике у Лесковцу.

Имамо кандидате који су и раније учествовали у попису, њима није ово новина али има и потпуно нових кандидата српске, албанске и ромске националности.

Попис становништва је веома битан, то је најмасовније и најкомплексније статистичко истраживање које је уједно и најскупље. Попис нам даје оквир једне целе попшулације.

Јавни позив за пописиваче је кренуо 22. јула и трајаће до 5.августа и потребно је 113 кандидата за општину Бујановац од којих ће 90 бити ангажовано за рад на терену.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 јул 2022 14:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.