Друштво

Друштво

ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА: ПОДИЗАЊЕ СВЕСТИ И ПОВЕРЕЊА ЖЕНА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА У СРБИЈИ

ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА: ПОДИЗАЊЕ СВЕСТИ И ПОВЕРЕЊА ЖЕНА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА У СРБИЈИ (0)

 

 

У оквиру пројекта „Унапређење безбедности жена у Србији“, UN Women у Србији позива организације цивилног друштва регистроване у Србији, које имају искуства у раду на борби против насиља над женама и девојчицама, да поднесу предлоге пројеката. Предлози треба да се заснивају на подизању свести жена у руралним срединама о мерама и актерима одговорним за заштиту жена од насиља и родно засноване дискриминације.  

Одабране организације ће бити подржане да спроведу свеобухватни мултисекторски скуп активности усмерених на повећање знања жена у руралним срединама, посебно жена из осетљивих група које се суочавају са вишеструком дискриминацијом, да препознају и пријаве случајеве насиља над женама и девојчицама и/или родно засновану дискриминацију.

Предлози пројеката са свим потребним документима треба да се доставе UN Women на grants.serbia@unwomen.orgнајкасније до 18. јануара 2021. године, до 23.30 часова.

Додатне информације о пропозицијама Позива су доступне  на https://www2.unwomen.org/-/media/field%20office%20eca/attachments/news/2020/cfp%202020-01%20improved%20safety%20of%20women%20in%20serbia%20-%20ad2.pdf?la=en&vs=4922

Извор: eca.unwomen.org и Координационо тело

Почела је реализација пројекта разминирања трасе далековода 10 киловолти и 110 киловолти на подручју општине Бујановац.

На 12. Седници Општинског већа , поред осталог, усвојене су одлуке Комисије за вредновање програма у области спорта клубова чије је седиште у општини Бујановац, формиран је и нови Савет за безбедност саобраћаја о чему је за Радио Телевизију Бујановац  говорио председник општине Нагип Арифи

Последњи пут измењено петак, 18 јун 2021 12:37

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек боравиће данас у Бујановцу у оквиру посете општинском Спортском Савезу, потврђено нам је из ове организације. Прослављени рвач и олимпијски шампион из 2016,  долази у пратњи генералног секретара ССС Горана Маринковића, некадашњег фудбалера. На сусрет са Штефанеком позвани су сви локални клубови . Циљ сусрета  је упознавање са ситуацијом у Бујановачком спорту  и решавање проблема.

Данас почиње исплата једнократне помоћи од 3.000 динара за пензионере који су се до 31. маја вакцинисали  бар  једном дозом вакцине. Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће од сутра новац бити исплаћиван и осталим вакцинисаним грађанима.

На светски дан добровољних давалаца крви, Црвени Kрст Бујановац организује акцију добровољог давалаштва крви од 9 до 13 сати у  просторијама Дома  културе. Након акције на пригодној свечаности биће додељене захвалнице онима који су  највећи број пута дали крв, рекао је Братислав Лазаревић,секретар Црвеног Kрста Бујановац.Лазаревић је рекао да овакве акције  организују сваког месеца.Изразио је задовољство да  упркос пандемији није било осетњег пада броја давалаца. Сада  ће дати пригодна признања четворици давалаца који су дали крв по 50 пута, тројици који су то учинили 35 пута и четворици који су дали крв 20 пута.Акција је организована у сарадњи са Заводом за трансфузију у Нишу .

Страна 1 од 14