Образовање

Образовање

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА (0)

Као одговор на повећану тражњу за онлајн предавањима и оцењивањем енглеског језика, Британски савет у Србији је покренуо „English Online“ глобалну дигиталну платформу за учење енглеског језика.

„English Online“је дизајниран да побољша вештине енглеског језика ученика, омогућавајући им да прилагоде своје учење, одаберу распоред часова и придруже се интерактивним часовима уживо. Наставу воде наставници Британског савета, а часу може да се прикључи максимално десет ученика из целог света.

Платформа нуди интерактивне онлајн часове у трајању од 55 минута, који су осмишљени према потребама ученика. Ученици енглеског језика могу да приступе платформи „English Online“ где год да се налазе и усаврше своје језичке вештине 24 сата дневно, 7 дана у недељи. По завршетку сваког тематског пакета, ученик добија сертификат о завршеном курсу.

Програм су сачинили стручњаци за енглески језик Британског савета. „English Online“нуди интегрисани програм учења од нивоа А2 до Ц1. Ученици могу да полажу бесплатни „English Online“ тест, дефинишу ниво знања и започну учење на прави начин.

За више информација о платформи посетите: www.britishcouncil.rs/english/english-online.

Извор: Британски савет и Координационо тело

Упис у средње школе, после првог и другог уписног круга, путем портала Моја средња школа траје још данас.

Након првог уписног круга, по прве три жеље распоређено је 86 одсто ученика, док је по првој жељи око 65 одсто.У другом уписном кругу било је 635 ученика и око 16.000 слободних места.

Помоћник министра просвете Милан Пашић рекао је раније за Тан‌југ да је за све оне који нису успели да изађу на завршни испит у јунском року, остављена могућност да 17, 18. и 19. августа полажу или део теста који нису полагали или сва три теста.Завршни испит или такозвана мала матура одржана је 27, 28. и 29. јуна, а око 64.000 свршених осмака полагало је тест из српског, математике и комбиновани тест (историја, географија, биологија, физика, хемија).

Последњи пут измењено среда, 20 јул 2022 11:37

Упис у средње школе за ученике који су распоређени у првом уписном кругу почиње данас. У складу са прве три жеље распоређено је 86 одсто ученика. Онима који нису реално проценили своје знање преостаје други уписни круг. Неуписаних неће бити јер има више слободних места од кандидата.

Непосредно у школама ученици ће моћи да се упишу данас и сутра, док ће преко портала Моја средња школа упис бити омогућен електронски од данас до 20. јула.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је данас, док ће сутра бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Након првог уписног круга по прве три жеље распоређено је 86 одсто ученика, док је по првој жељи распоређено око 65 одсто ученика.

За други уписни круг остало је 635 ученика који нису распоређени у првом уписном кругу.

Број слободних места за други уписни круг је око 16.000, а ученици на порталу Моја средња школа могу да провере у којим школама су преостала слободна места.

Коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у средњим школама објављени су на порталу Моја средња школа, као и у основним школама.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да су коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у средњим школама бити објављени данас на порталу Моја средња школа.
 
У саопштењу се наводи да они који не искористе предност електронског увида то могу учинити и у својим матичним основним школама.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула, док ће дан касније, 15. јула, бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу. 

Такође, у четвртак и петак, 14. и 15. јула, пријаве за упис у средње школе, за први уписни круг, могу се поднети и непосредно у школи, осим за упис у музичке и балетске школе. 

Од 14. јула од 8 часова до 20. јула у поноћ је подношење пријава за упис електронским путем, после првог и другог уписног круга.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу Моја средња школа.

Министарство просвете саопштило је да ученици и родитељи, могу извршити проверу тачности листе жеља - електронским путем преко портала Моја средња школа или у самим школама данас од 8 до 15 часова.

У случају да имају приговор на изражене листе жеља, приговор подносе у основној школи од 8 до 15 часова, где је и уношење исправки, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs. било је омогућено до 6. јула до поноћи, након чега је систем закључан, а родитељи су могли сутрадан у школама да предају листу жеља у папирном облику.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Листу жеља ученици и родитељи могу поднети у школама до сутра у 15 часова, а електронски до поноћи.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења и једног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Листу жеља у протекла 24 сата електронским путем поднело је 20.560 ученика и родитеља, а просек који су исказали је десет образовних профила.

Електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs. могуће је до поноћи, а они који нису искористили ту предност, могу то урадити данас и сутра у школама до 15 часова.

Министарство подсећа и да они који су електронски поднели листу жеља, не морају исту попуњавати у школама.

У суботу, 8. јула може се проверити тачност унете листе жеља електронским путем или у школама и евентуално уложити приговор.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Такође, 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.

На завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022.године изашло је 99,5 одсто ученика.

Извор. РТС

Последњи пут измењено среда, 06 јул 2022 13:20
Страна 1 од 4